QUI SOM?

FONERS CATALANS va començar a gestar-se l’any 2015 per donar resposta a la creixent afició de la  pràctica del  tir amb fona a Catalunya.

L’estabilitat i el creixement del grup d’aficionats a la fona ens va portar a proposar nous projectes lligats a aquesta pràctica. Un dels primers acords va ser la creació de l’Associació cultural sense ànim de lucre FONERS CATALANS, amb seu social a Banyoles.

L’activitat de l’associació es complementa, alhora, amb el nostre grup de recreació històrica de foners Iberhonderos, mitjançant el qual recreem el món dels foners ibers i balears.

Llançar una pilota o un còdol amb més destresa que el teu adversari, fa d’aquesta antiga eina quotidiana un joc de punteria entretingut. Sorgeix així una nova manera de promocionar el tir amb fona. Amb aquesta finalitat l’any 2017 ens hem integrat com a  membres de la recentment creada Federació Catalana de Jocs Tradicionals.

Som doncs, una associació cultural sense ànim de lucre formada per un grup de gent que prové de diferents àmbits professionals que van des del sector educatiu a sectors industrials però que ens uneix la nostra afició a la recreació i a la història. Un grup de persones que, escampades pel territori català ens apleguem pel plaer de trobar-nos i investigar i experimentar l'ús de tecnologies preindustrials. Ara mateix, estem més centrats en la difusió i ús de la fona com a joc tradicional i com a eina o arma utilitzada al llarg del temps i especialment a època ibera. Tot i això, la nostra intenció i interès també és apropar-nos, com aficionats, a l'arqueologia experimental en etapes tan apassionats com la Prehistòria i organitzar tallers educatius, proposar activitats, trobades, fer recerca i compartir bones estones. Els nostres objectius són exclusivament culturals i educatius.

FONERS CATALANS

Desperta pedra!!